Anmeldelse

Supplerende træningsopgaver i syvende

Kopimappe inkl. netadgang

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er ikke, fordi det ligefrem skorter på supplerende materialer på papir eller net, når der i disse år udgives matematiksystemer.

Der skal imidlertid nok vise sig at være et marked også for denne kopimappe - specielt fordi de enkelte opgavesider ikke er bundet op på ét bestemt systems rækkefølge eller terminologi, hvilket netop giver muligheden for at plukke og vælge, blandt andet i forbindelse med undervisningsdifferentiering.

Og variationen er stor. Fra enkeltsider med mere formel træning i eksempelvis geometriske konstruktioner og koordinatsystemet til en seks-syv sider, der under samme tema inddrager en række matematiske emner. Ak ja, mindelserne om forgangne tiders mundtlige oplæg til folkeskolens afgangsprøve springer i øjnene; i denne udgivelse er der dog lagt mindre vægt på et flot layout end i andre materialer. Til gengæld er temaerne holdt sammen af en sød, gennemgående historie. Vi kommer på denne måde både Sydfyn rundt på hesteryg, til fodbold i Liverpool og til bungyjump i New Zealand. Og det skal nok passe, at det med hestene er mest for piger, mens for eksempel fodboldopgaven henvender sig mest til drenge; men man skal dog ikke forledes til at tro, at en hverdagsrelateret overskrift eller historie i sig selv motiverer til at udføre de sædvanlige, formelle operationer.

Et nyt skoleår med mål og planer som aldrig før er i gang. Til matematiklæreren er der i nærværende materiale god hjælp at hente til en varieret undervisning med udgangspunkt i den enkelte elev.