Anmeldelse

Lær at tegne tegneserier

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Emnet er godt. Ideen om at inddrage elementer som skitse, rough, storyboard og dummy er også god. Stilen er befriende uhøjtidelig, og der er fart over feltet. Alligevel sidder jeg med en fornemmelse af, at der mangler noget. Er bogens indhold lidt for meget fra tiden før internettet? Er den henvendt til børn og unge med henblik på selvstudium? Så er teksten formentlig lige omstændelig nok, mens tegningerne har en vis appel. Eller er den tænkt til den voksne bruger - "kære læser" - som der skrives i forordet?

Hvis bogen er tænkt som inspiration til hyggelige dage i et sommerhus eller bare en friweekend, hvor børn og voksne kan gøre noget sammen, er der meget at hente, især hvis den voksne i forvejen ved lidt om tegneserier. Men en del af de børn, jeg ser omkring mig, som fascineres af tegneserier med tryk på serier, kan godt lide gentagelsen og den træning, der følger af den - for eksempel som ved instruktioner til manga-tegneserier. Det får de ikke her. I denne bog er der lagt vægt på enkeltillustrationer og mange gode nedslag i emnet, men helheden ville være styrket ved en lidt mere præcis kobling til såvel tegneseriens historie (for eksempel gennem relevante henvisninger til nettet) som de genrer, der gennem tiden har udviklet sig inden for feltet.

Bogen kan, som den er nu, ses som en let indføring i det at illustrere begrebet tegneserie og i sammenhængen undervisning kobles sammen med en form for projektforløb eller valgfrit emne inden for området.