Anmeldelse

På blomsterjagt i naturen

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Måske troede du, at blomster står pænt stille og blomstrer. Men sådan er det slet ikke. De lever et spændende liv, lokker insekter til og er vældig interessante.

Dette og meget mere kan man læse om i denne dejlige bog, hvor myren Sofie tager os med på blomsterjagt. I løbet af bogen møder man 25 forskellige planter. De er alle illustreret med meget smukke akvareller, og ved de fleste af dem møder man også de insekter, som holder til på planterne.

Bogen indledes med en meget pædagogisk og let forståelig foklaring om han- og hunblomster, og hvordan man kan kende forskel, og om hvordan en plante befrugtes. De fine tegninger understøtter forklaringerne rigtig godt. Til hvert opslag om blomster er der nogle symboler på henholdsvis hun- og hanblomst samt plantens blomstringstid - begge dele meget nemme at forstå. Disse symboler forklares også i starten af bogen. Bogen vil kunne læses af elever på mellemtrinnet.

Kronologien i bogen er således, at man begynder med de planter, der blomstrer tidligt om foråret, og så arbejder man sig hen over sommeren.

Ud over at fortælle om botanikken fortælles også de gode historier om blomsterne - dem, som ungerne elsker at få fortalt, og som gør det nemmere for læreren at huske blomstens navn. Undervejs er der små bokse med "Sofies noter", hvor man blandt andet får at vide, om blomsten er fredet eller ej.

Som det nok fremgår, er jeg meget begejstret for denne lille bog - jeg fik helt lyst til at finde luppen frem og komme ud og kigge på planter.

Powered by Labrador CMS