For 50 år siden

Skolebibliotekskonsulent

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Foreningen har ansøgt Undervisningsministeriet om, at der må blive forsøgt oprettet en stilling som skolebibliotekskonsulent. Mange kommuner omordner netop i disse år deres skoleforhold og træffer i visse tilfælde dispositioner, der med hensyn til skolebibliotek og læsestue er præget af manglende forståelse for de pædagogiske krav, der efter vor mening må opfyldes. Skolebiblioteket er i dag et uundværligt integrerende led i skolens undervisning og opdragelse.

Skolebiblioteket er lovgivningsmæssigt kommet til at sortere under biblioteksloven og ikke, som det burde, under skolelovgivningen.

Foreningen har også over for ministeriet fremsat ønske om, at inspektionsordningen vedrørende fagene skolekøkken, håndarbejde, gymnastik og sang i folkeskolen på landet tages op til revision i overensstemmelse med den udvikling, der er sket fra inspektion til konsulentvirksomhed. Vi anser en vejledende konsulentvirksomhed for værende mere værdifuld end tilsyn af en inspektør, der ofte i sit daglige arbejde er uden forbindelse med den skoleform, han udøver inspektionsvirksomhed i.

Folkeskolen nummer 33,

august 1956