Anmeldelse

Oplev Sydsjælland, Møn og Lolland-Falster

En natur- og kulturguide

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vel er Lolland da fladt, og har man set én roemark, har man set dem alle. Men alligevel har landsdelene i det gamle Storstrøms Amt et godt potentiale for en lejrskole.

Denne velskrevne bog tager læserne med på en tur til bemærkelsesværdige bygninger og landskaber med fine - om end lidt små - fotografier, der tilsammen giver en fornemmelse af den beskrevne lokalitet. Her og der udgør billederne et lille tema, for eksempel om forskellige typer af gravkamre. Vil man se mere, før man tager af sted med klassen, kan der findes yderligere oplysninger på museernes og turistkontorernes hjemmesider, der er oplistet på bogens sidste sider med opdaterede praktiske oplysninger.

Det er naturligvis begrænset, hvor mange oplysninger der kan stå på hver side, men forfatteren har koncentreret sit stof og kombineret lokalhistorien med lands- og verdenshistorien på en flot måde. Derfra er det nemt at finde frem til en nøjere gennemgang i større værker, så klassen har en chance for at forholde sig til det, de bliver slæbt ud for at se. På samme måde kan geografi- og biologilærerne ud fra bogen forberede eleverne på, hvad der er at holde særligt øje med.

Både lokaliteterne og håndbogen kan varmt anbefales.