0   170

Fint med test

Evan Møller, tillidsrepræsentant på Nordvangskolen i Esbjerg, kan godt se, at der måske kan være noget om, at man som dansk lærer mest sammenligner sine elevers præstationer med andre elever på sin egen skole: »Jeg er jo lærer på en skole for 'pæne folks børn', og jeg kan da godt se, når jeg kommer ud som censor, at der er forskel på, hvad man kan forvente af eleverne. Så det er da helt fint med nationale test - alt afhængig af hvad man vil bruge erfaringerne fra testene til«, siger Evan Møller og afviser blankt sine svenske kollegers erfaringer med at give løn efter lærernes undervisningsmæssige præstationer.

For Evan Møller har sommerkurset på Færøerne foruden fantastiske naturoplevelser især efterladt en stor glæde ved det nordiske samarbejde:

Artiklen fortsætter under banneret

»Jeg vil gå hjem og huske at bruge flere nordiske tekster på originalsproget i undervisningen. Vi skal jo undervise lidt i norsk og svensk, men før har jeg nok gjort det uden at have perspektivet på, hvorfor det er så vigtigt. Jeg har også snakket med en norsk seminarielærer, som vil prøve at skaffe min klasse en venskabsklasse i Norge, så jeg håber, at mine elever kan få den samme oplevelse, som jeg har haft«.

kra@dlf.org


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet