0   233

»Vi skal rose os til en bedre skole«

Det 22. Sorø-møde handlede om evaluering og ledelse, men de, der skulle ledes, de menige lærere, var ikke til stede. Stort set samtlige 110 deltagere var selv en eller anden form for leder i diverse organisationer, skoler, centre, institutioner, ministerier ...

Bertel Haarder, har du et budskab til folkeskolens lærere her fra Sorø?

Artiklen fortsætter under banneret

»Mit budskab er, at hele samfundet interesserer sig utroligt for folkeskolen, og det kan være anstrengende, når man er ansat i den. Men jeg beder om, at man tager det positivt, og vi er alle sammen klar over, at der er kæmpe kvaliteter i skolen, men der er også nogle mangler. Måden at komme over de mangler på er at rose det gode frem for at strides om de mindre gode gennemsnit, som internationale målinger viser«.

»Så lad os rose det gode, rose os til en bedre skole, styrke den professionelle stolthed, øge respekten for lærerens arbejde, og lad os så huske det, vi fik at vide af to af talerne, at når vi kan dokumentere god praksis, så kan vi også svare de forældre, som synes, at skolen skal være, som da de selv gik i skole, og som mener, at lærerne ikke har forstand på noget som helst«.

Vil det sige, at du ikke går så højt op i Pisa-testene?

»Jo, men Pisa-testene siger jo ikke noget om, at hele skolen er dårlig. De påpeger nogle svagheder, som vi skal tage fat i, men uden at skabe mismod, uden at nedvurdere hele lærerstanden. Ved at dokumentere god praksis skal vi tværtimod vise, at problemerne kan løses, og de gode eksempler skal vi have til at smitte, så vi kan rose os til en bedre skole«.

»Den tidlige norske undervisningsminister sagde jo også i sit oplæg, at ros er den bedste vej til en bedre skole. Men så skal man kunne dokumentere det, der skal roses, og derfor er jeg villig til at have evaluering, også kvantificeret, og nogle målinger«.

jvo@dlf.org


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet