Anmeldelse

Pet Shop

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ifølge Undervisningsministeriets Fælles Mål skal børnene i 3. og 4. klasse beskæftige sig med nære og genkendelige emner som for eksempel dyr. Af denne og andre årsager er det derfor en rigtig god ide at inddrage kæledyr i engelskundervisningen på dette niveau. Det kan gøres på forskellig vis, men en af måderne kunne være et emnearbejde om dyr, hvor man så kunne anskaffe sig materialet "Pet Shop", som er velegnet til 3. og 4. klasse.

Materialet består af en emnebog, som er rigt illustreret med flotte fotografier, fine tegninger og fikse collager. Bogens handling foregår blandt andet i en fiktiv dyrehandel ejet af den venlige hr. Walker, der sælger mange forskellige kæledyr til børn og voksne. Vi får et kort indblik i både farlige og ufarlige kæledyrs liv og ejernes oplevelser med samme.

Bogen er en del af "Wings Freestyle"-serie, som lægger stor vægt på, at eleverne skal læse, lege, spille, tegne og beskrive forskelle og ligheder. Materialet giver eleverne gode muligheder for at "læse korte, sprogligt helt enkle tekster om dagligdags emner" og "skrive enkle ord, udtryk og sætninger inden for nære og genkendelige emner som familie og interesser" (Trinmål efter 4. klasse).

Jeg synes også, at man bør anskaffe sig den tilhørende cd, hvorpå al bogens tekst er indspillet af engelsktalende børn og voksne. Hermed forøges elevernes chancer for gennem lytning at styrke deres grundlæggende ordforråd om dette spændende emne.

Powered by Labrador CMS