Anmeldelse

Strik og filt

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Et kreativt hæfte med ideer til ting, der strikkes på grove pinde og bagefter bliver til flotte filtede ting efter en tur i vaskemaskinen.

Ideerne er sprælske og farvestrålende. Jeg tror helt klart, de vil tiltale de større elever. Der er opskrifter til flotte muffedisser og benvarmere, skærf og tørklæde, huer og sokker samt tasker og kaffehætte.

De fleste af modellerne er enkle at strikke, oftest i glatstrikning og for nogles vedkommende på rundpind. Opskrifterne er udmærket beskrevet, selv om en ny linje for hver pind ville have givet større overskuelighed. På nogle modeller vender man vrangsiden ud på det færdige produkt, så det efter filtning får en mere levende overflade.

Som bindebånd på skærf og lukketøj på taske er brugt en hestetømmestrikning, som findes beskrevet i såvel ord som billede i et kort afsnit om teknikker. Desuden er der et kort, men klart afsnit om filtningen.