Anmeldelse

Fodboldøvelser i baghaven

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En fin og overskuelig dvd med fokus på leg og fodbold. Helt i overensstemmelse med Dansk Boldspil-Unions nye filosofi om udviklingen af dansk ungdomsfodbold, hvor legen, glæden og fantasien sættes i centrum, er her en dvd med en lang række ideer til at udvikle drenges og pigers evner med fodbolden.

Grundlæggende handler det om at skabe muligheder for at lege med bolden alle steder. I dette materiale er vi i baghaven, men det kunne lige så godt være på stranden, i baggården eller på vejen. Denne dvd vil inspirere børnene til at arbejde med en lang række fodboldøvelser, og med hjælp fra en række landsholdsspillere lykkes det fint.

Øvelserne enkeltvis, parvis og i forskellige holdsammenhænge giver et godt billede af de alsidige muligheder, som de indeholder. Den røde markeringskegle er skiftet ud med mælkekartoner, der bruges til de mange opstillinger i baghaven. Det er en fin idé, men gad vide om ikke Arla har fundet på det?

Dvd'en er let at navigere i, så man hurtigt kan komme fra øvelse til øvelse. Øvelserne har forskellige sværhedsgrader, så der er gode muligheder for at arbejde differentieret i undervisningen. Alle momenter er fint forevist af landholdsspillere og kan sagtens bruges til undervisningen i skolen; nogle af de sværeste øvelser hører nok til i 7.-10. klasse.

Der er masser af muligheder for at finde inspiration til "dagens detalje", der kunne være en del af et fodboldforløb.

Det virker decideret forkert, at dvd'en også indeholder overrækkelse af Dansk Boldspil-Unions talentpriser til elitespillere, når man prøver at sætte fokus på "baghavespillere". Men "Fodboldøvelser i baghaven" kan bestemt anbefales til fodboldundervisning i folkeskolen.