Anmeldelse

Floras blomsteralfabet

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Floras blomsteralfabet" udmærker sig ved at være både en alfabetsangbog for indskolingen og en spillebog for blokfløjtebegyndere. Sangene er alle holdt i G-dur (men er meget enkle at transponere!) og spænder fra de mest enkle med kun fire toner (g-a-h-c) til alle skalaens toner (d1-d2).

Hver sang præsenterer i et eller to vers en blomst/plante (bortset fra bogstaverne x, y og z, som er blevet til én sang), og vi kommer således langt omkring i den danske blomsterflora (Anemone, Bellis .).

Én toneart og et beskedent tonemateriale er både materialets styrke og svaghed: Sangene er enkle og nemt lærte for børnene, ideen med blomsterne er rigtig god og tekstindholdet fint, men på trods af forskellige taktarter bliver variationsmulighederne i kompositionerne begrænsede. Det er derfor ikke anbefalelsesværdigt at bruge alle sangene, men det vil sagtens kunne lade sig gøre at udvælge eksempelvis ti sange (eventuelt efter hvilke blomster der er tilgængelige) og have stor glæde heraf.

Forfatteren nævner andre anvendelsesmuligheder som tværfaglige emner og ikke mindst forskellige former for optræden, hvor hvert barn repræsenterer sin blomst. Andre oplagte muligheder nævnes i forordet.

Hver sang/blomst er fint illustreret af Erik Jensen, hvilket er en stor hjælp for ikke-blomsterkyndige musiklærere!

Et meget anvendeligt og brugbart materiale.