Anmeldelse Historie
0   231

Holger Funder

Dansk Røde Kors, krigen og konvojerne

Fakta<p>Forfatter: Stine Bitsch-Larsen</p><br /><p>ISBN: 87-7739-874-2</p><br /><p>299 kroner, 142 sider</p><br /><p>Forlag: Forlaget Hovedland</p>

Artiklen fortsætter under banneret

Historien om Røde Kors kender de fleste mennesker - slaget ved Solferino i 1859, der blev overværet af schweizeren Henri Dunant, og som førte til oprettelsen af organisationen.

De færreste kender nok historien om Holger Funder, men den historie er nu også værd at kende. Bogen om Holger Funder beviser, at biografier om personer, der ikke er kendt af den store offentlighed, også har deres berettigelse.

Bogen synes at være funderet på dagbogsnotater og lange, dybe samtaler mellem Holger Funder og Stine Bitsch-Larsen, der som en nær og fortrolig ven har samlet trådene til en læseværdig beretning.

Styrken ved denne stil er, at man kommer ind bag soldaten - ind til mennesket under uniformen og ind til de tanker, som tiden og situationen afføder. Man fristes til at sige, at det burde være pligtlæsning for de danske soldater, der er aktive i brændpunkter rundt om i verden.

Holger Funder stiftede første gang bekendtskab med Dansk Røde Kors, da han under Besættelsen sad som fange i Vestre Fængsel. Siden blev det ham, der stod for organiseringen af hjælpen til danske og norske koncentrationslejrfanger. Derudover kom Holger Funder til at lede de mange konvojer af lastbiler, der skulle bringe pakker fra Røde Kors frem til koncentrationslejrene - en ikke ufarlig mission, selv om udfaldet af krigen på dette tidspunkt var afgjort.

Historien om Holger Funder handler om nationalt engagement, personligt mod og viljen til at hjælpe.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.307 andre er allerede tilmeldt
Få meget mere om dine fag

VIDSTE DU, at du lige nu er på Folkeskolens netværk for historie og samfundsfag?

Tilmeld dig og få en mail hver anden uge med det nyeste fra netværket.

 

Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.