Anmeldelse

Gudesjov

Myter om de græske guders kærlighedsliv

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Samarbejdet mellem Hartmann og Karrebæk er ikke nyt. Tidligere har de udgivet "I guder - fortællinger om de nordiske guder" og "Barn Jesus - Jesu barndomsfortællinger". Denne gang handler udgivelsen om den græske mytologi.

Bogens indledning fortæller om verdens skabelse. Dernæst slås tonen an med en kort præsentation af Olympen, hvor guderne mødtes til fest og glade dage. I bogens følgende to store afsnit tager fortællingerne om de olympiske guder for alvor fat i ord og streg. Morsomme, heroiske og barske mytologiske beretninger om Zeus og Hera, Afrodite og Eros, Hermes og Hades, blot for at nævne et par stykker. Bogens lige så sprudlende og saftige anden del handler om gudernes kærlighedsliv. Om Zeus, der elskede med Hera i tre hundrede år, om Leda, der faldt i søvn med svanen klemt fast mellem sine lår - og siden hen lagde æg, og om Apollon, der erobrede Cyrene i skikkelse af en ulv.

Der er mange navne og begivenheder at holde styr på, men Hartmann har erfaringen med at formidle i børnehøjde og mestrer kunsten. Dorte Karrebæks store, fyldige og farverige illustrationer breder og bugter sig ind og ud af tekstmaterialet. Her er svulmende barme, flammende skød, erotiske scener mellem dyr og guder. Stregen er humoristisk og fungerer som såvel en festlig som en pædagogisk håndsrækning til teksten.

Bogen henvender sig til børn fra 0.-6. klasse og kan læses selvstændigt fra 3. klasse. Den egner sig også glimrende til højtlæsning i klassen.