Debat

Forkert sted at spare

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Formand for skoleudvalget i Ballerup Kommune, Michael Krautwald Rasmussen, gentager i Folkeskolen nummer 24 sine påstande om, at lærerne ikke »vil bære deres del af en besparelse«.

Den samme påstand fremførte han i nummer 21.

Ballerup Lærerforening forstår godt, at det er nødvendigt at spare på alle områder, men vi hverken kan eller vil acceptere, at der skal ske besparelser på områder, som forventes udført alligevel - nu bare i fritiden.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Der skal i forvejen spares på en række områder, der alle vil have konsekvenser for lærerne i Ballerup.

. elevernes undervisningstimetal reduceres til minimumstimetallet

. lærernes efteruddannelse reduceres med 25 procent

. besparelser på specialundervisningen, lejrskoler, særlig indsats på de tre skoler med flest sociale problemer samt andre områder

. forslag om at nedlægge en skole og fordele eleverne til de øvrige skoler - enten som hele klasser eller ved at øge klassekvotienterne i allerede eksisterende klasser.

Der er altså besluttet besparelser på en række andre områder end lærernes arbejdstidsaftale.

Dette undlader Michael Krautwald at nævne, fordi det ville forstyrre billedet af lærerne som en forkælet gruppe, der ikke har forståelse for den økonomiske situation.

Til gengæld bekræfter han, at vores forslag til besparelser på prestigeprojekter ville medføre en besparelse på to millioner kroner. Dertil kommer vores forslag vedrørende ledelse og overtid, som også kunne medføre besparelser på mindst to millioner. Samlet set en besparelse, der opfyldte kommunens krav til os om at finde alternative forslag.

Konsekvensen af kommunens konfrontationspolitik er, at vilkårene for lærerarbejdet i Ballerup ikke vil være særlig attraktive fremover.

Det kan jeg kun beklage.

Folkeskolen betragter debatten mellem Michael Krautwald Rasmussen og John Jensen om dette emne som afsluttet.

Powered by Labrador CMS