Debat

Naturfag bliver nedprioriteret

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Næsten alle afgangsprøver bliver skriftlige næste år, skriver Folkeskolen i nummer 23, og på http://us.uvm.dk/grundskole/afsluttendeproever/ kan man i skemaet side 5 læse, at ingen lodtrukne fag er mundtlige. Matematik var oprindelig med i rækken af fag, der kunne blive udtrukket, selvom der er en bunden skriftlig prøve. Den udtrukne prøve skulle i så fald være mundtlig - er det korrekt forstået?

Det viser sig imidlertid, at lodtrækning ikke er muligt for de mundtlige prøver i 2007, da overenskomsten ikke giver plads til det, og der ikke er nogen til at betale for merudgiften. Derfor optræder matematik overhovedet ikke som muligt fag at udtrække. Er det rigtigt forstået? Men hvad så? Er den mundtlige prøve i matematik så helt afskaffet? Har man reduceret matematik til kun at være skriftlig? Eller kommer den mundtlige prøve igen og i hvilken form? Er der mulighed for, at den mundtlige prøve i matematik må blive obligatorisk igen?

Den skriftlige prøve består af en færdighedsdel og en problemløsningsdel. I forliget 1997 blev disse to dele slået sammen til én prøve og én karakter, hvor færdighedsdelen talte 25 procent af karakteren, mens problemdelen talte de sidste 75 procent af karakteren. Er det stadig sådan?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Regeringen siger, at den vil opprioritere de naturfaglige fag, men der sker det modsatte. Er det en fejl eller bare en fejltagelse?