Debat

Ændret overskrift

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I forbindelse med en meget usaglig og nedladende leder i Jyllands-Posten 6. februar om vort stormøde i Odense 30. januar skrev jeg, som mange andre, et læserbrev til avisen og fik det ikke optaget, selvom man ifølge medieansvarsloven har ret til genmæle.

Jeg valgte så at bringe det i Folkeskolen. Her kunne jeg ikke få lov til at bringe det i dets fulde længde, men i en forkortet udgave.

I nogle sammenhænge kan det formentlig være nødvendigt at ændre i de læserbreve, der indsendes, men det bør være i nødstilfælde, og der bør stå, at læserbrevet er ændret.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Jeg finder det urimeligt, at vi til det blad, vi selv betaler, ikke kan få lov til at skrive et læserbrev uden at risikere, at journalisten ændrer ens overskrift og dermed drejer indholdet af det skrevne.

Derudover finder jeg det dybt krænkende, at der ikke stod, at der var ændret i teksten.

Jeg angav endvidere med tre prikker, hvor der var udeladt tekst fra læserbrevet til Jyllands-Posten. Folkeskolen fjernede dette og satte citationstegn omkring, som om hele læserbrevet til avisen blev bragt - det er jo direkte citatfusk.

Ligesom journalister på Folkeskolen gerne vil have frihed i det redaktionelle, så vil vi læserbrevsskribenter også gerne have det - kan det lade sig gøre?

Svar

Redaktionen redigerer. Det vil blandt andet sige at rette slå-, stave- og kommafejl. Vi forkorter, bestiller tegning og vurderer, om en overskrift formidler budskabet på den rigtige måde. Så »formidlings-udstyret« er redaktionens domæne.

Vi bringer ikke lange, indviklede web-adresser i bladet, derfor fjernede vi det i dit indlæg.

I netdebatten på folkeskolen.dk er der ingen regler om omfang, web-adresser og lignende.

Thorkild Thejsen, chefredaktør