Anmeldelse Dansk
0   253

Læseevaluering på begyndertrinnet

Lærervejledning

Fakta<p>Forfatter: Dorthe Klint Petersen og Ina Borstrøm</p><br /><p>ISBN: 87-23-02348-1</p><br /><p>Illustrator: Jeanette Brandt</p><br /><p>482,50 kroner, 154 sider</p><br /><p>Serie: Læseevaluering</p><br /><p>Forlag: Alinea</p>

Artiklen fortsætter under banneret

Denne bog indeholder en vejledning til et testbatteri til indskolingen. Den er dog langt mere end en vejledning. Den indledes med teoretiske afsnit om forudsætninger for læsning og stavning samt afsnit om den første læse- og staveundervisning. Testene og testningen gennemgås. Der gives eksempler på grundige analyser af test på både klasse- og elevniveau. Analyserne er foretaget ud fra resultater fra afprøvningen. Senere i bogen følger afsnit med en lang række forslag til undervisningsaktiviteter. Bagerst i bogen er en række skemaer til opgørelse af klassens og den enkelte elevs resultater.

Ved skolestart testes elevens sproglige færdigheder. Efter børnehaveklassen testes elevens forudsætninger for læsning og stavning. I 1. klasse testes læsning af kendte og nye ord og i 2. klasse læsning og stavning af korte sætninger. Lidt mere udspecificeret testes hele klassen i bogstavkendskab, fonologisk analyse og syntese, ordkendskab, læsning af enkeltord, stavning af lydrette ord og nonsensord samt læsning og skrivning af sætninger.

For de elever, der klarer sig dårligt, er udarbejdet en række opgaver til en individuel afdækning. Opgaverne går på bogstavbenævnelse, fonologisk analyse og subtraktion, læsning af enkeltord og stavning.

Ud fra eksemplerne i denne vejledning bedømmes testmaterialet til at være særdeles velegnet til brug i indskolingen. Testmaterialet rekvireres særskilt.

Vejledningen er grundig og letforståelig. I den forenes teori og praksis på forbilledlig vis. De mange analyser af testresultater og virkelig mange gode undervisningsforslag gør vejledningen til en værdifuld håndsrækning i hverdagen. Den anbefales til brug i indskolingen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.497 andre er allerede tilmeldt
Hjælp os med at teste

Vin lille

⚠️ Hjælp os med at teste nye ideer til de faglige netværk og vind 6 flasker vin  ⚠️
Folkeskolens faglige netværk skal udvikles. Men hvor skal de udvikles hen? 
Vi har brug for din hjælp til at vurdere et par nye koncepter, så vi kan gøre de faglige netværk endnu mere relevante for jer.
1000 tak for din hjælp!
(hvis du vil tage testen på pc, kan du bruge dette link)
Tag testen på mobil - tager ca. 15 min.)