0   52

Afgangsprøver i færdighedsregning og læsning

Fremover skal danske skoleelever til afgangsprøve i læseforståelse med selvstændig karaktergivning. Og færdighedsregning bliver igen en selvstændig disciplin med egen prøvekarakter, fremgår det af de prøvepapirer, der er udsendt.

Siden 1997 er prøven i færdighedsregning blevet afviklet samtidig med problemløsningsprøven, og færdighedsdelen har talt 25 procent ved karaktergivningen. Med den prøvebekendtgørelse, der nu er sendt til høring, og de planlægningspapirer, ministeriet har udsendt, er færdighedsprøven genindført som selvstændig afgangsprøve.

Og det er ikke kun i matemaitk, at der fremover vil blive lagt mere vægt på færdighederne. ud over skriftlig fremstilling, mundtligt dansk og retstavning, skal 9. klasserne næste år også testes i læseforståelse. Prøven afvikles i forbindelse med retstavningsprøven, men der gives én karakter for læsning og én for retstavning.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Klag
Kommentaren er slettet