Anmeldelse Tysk
0   130

Wandertag mit Hindernissen

Fakta<p>Forfatter: Hugo Bepler</p><br /><p>ISBN: 02-04226-6</p><br /><p>106,25 kroner, 80 sider</p><br /><p>Cd: 548,75 kroner</p><br /><p>Serie: Junges Lesen. Leichtes Lesen</p><br /><p>Forlag: Gyldendal</p>

Handlingen foregår i Berlin, og vi følger hovedpersonerne Sebastian, Thomas og Anne, som går i 8. klasse. Romanen består af et hovedforløb og flere delforløb. Hovedforløbet handler om en endagsklassetur for to 8.-klasser, hvor Anne er forsvundet, da klasserne skal tilbage til skolen. Spændingskurven er støt stigende, indtil hændelsesforløbet er blevet opklaret.

Artiklen fortsætter under banneret

Romanen har flere fokuspunkter; for det første Sebastians store musikinteresse. Dernæst Sebastians og kammeraten Thomas' interesse for Anne samt Annes interesse, særligt for Sebastian. Det største fokuspunkt er mistanken og konstateringen af pædofilihændelsen i forbindelse med Annes forsvinden. Sidst, men ikke mindst, fokuserer handlingen også på de ledsagende læreres personlige interesse for hinanden. De to førstnævnte fokuspunkter er naturlige i en fortælling for den nævnte aldersgruppe. De to sidstnævnte fokuspunkter er efter min opfattelse for søgte og uinteressante og vanskelige at arbejde med i tyskundervisningen.

De formulerede opgaver har overvejende fokus på indholdsforståelsen.

Bagest i bogen er der en kort indføring til læreren, hvor omdrejningspunkterne er generelle tips vedrørende fremmedsprogsindlæring og opgaveideer, for eksempel til internettet.

Romanen er indtalt på cd, hvilket er en god ide til støtte for teksttilegnelsen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.890 andre er allerede tilmeldt