Anmeldelse

Und morgen mehr

Tyske noveller

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Antologien med ti moderne noveller, cirka 6,5 normalsider per tekst, er skrevet på baggrund af indgående samtaler med unge i Tyskland. Prosateksterne beskæftiger sig med emner, der er nærværende for de unge, og som de har forudsætninger for at identificere sig med, håb, fremtidsdrømme, arbejde, venskab, forelskelse, mobning, narkotika og generationskonflikter.

Elevbogen indledes med en direkte henvendelse til eleverne omfattende de væsentligste fokuspunkter i materialet. Hver tekst afsluttes med efterlæsningsopgaver. Teksternes indhold er nærværende for den angivne målgruppe 9.-10. klasse. Den sproglige sværhedsgrad er passende og tilgængelig for de fleste elever. Alle tekster er indtalt på lyd-cd med tydelig tale og en passende hastighed. Den bevidste udeladelse af glosering har både fordele og ulemper. Det øger muligheden for at fremme den kvalificerede gætning, men det vil kræve meget tid, hvis der er behov for mange ordbogsopslag.

Lærervejledningen er godt struktureret og velskrevet; en god håndsrækning til læreren. Der gives en kort indføring i kooperativ indlæring for at give læreren ideer til organiseringen og tilrettelæggelsen af de foreslåede opgaver. Til hver tekst er der, foruden et indholdsresumé, indføring i og kommentarer til før-, under- og efterlæsningsopgaver. Opgaverne er indholdsmæssigt interessevækkende, systematisk opbygget og med variation inden for de kommunikative færdigheder.

Et veltilrettelagt, motiverende og igangsættende materiale.