Anmeldelse Tysk
0   145

Und morgen mehr

Tyske noveller

Fakta<p>Forfatter: Charlotte Richter-Peill</p><br /><p>Elevbog: 67 sider, 139 kroner </p><br /><p>Lærervejledning af Anne Marie Andersen: 48 sider, 395 kroner </p><br /><p>Lyd-cd: 350 kroner</p><br /><p>Forlag: Forlag Malling Beck</p>

Artiklen fortsætter under banneret

Antologien med ti moderne noveller, cirka 6,5 normalsider per tekst, er skrevet på baggrund af indgående samtaler med unge i Tyskland. Prosateksterne beskæftiger sig med emner, der er nærværende for de unge, og som de har forudsætninger for at identificere sig med, håb, fremtidsdrømme, arbejde, venskab, forelskelse, mobning, narkotika og generationskonflikter.

Elevbogen indledes med en direkte henvendelse til eleverne omfattende de væsentligste fokuspunkter i materialet. Hver tekst afsluttes med efterlæsningsopgaver. Teksternes indhold er nærværende for den angivne målgruppe 9.-10. klasse. Den sproglige sværhedsgrad er passende og tilgængelig for de fleste elever. Alle tekster er indtalt på lyd-cd med tydelig tale og en passende hastighed. Den bevidste udeladelse af glosering har både fordele og ulemper. Det øger muligheden for at fremme den kvalificerede gætning, men det vil kræve meget tid, hvis der er behov for mange ordbogsopslag.

Lærervejledningen er godt struktureret og velskrevet; en god håndsrækning til læreren. Der gives en kort indføring i kooperativ indlæring for at give læreren ideer til organiseringen og tilrettelæggelsen af de foreslåede opgaver. Til hver tekst er der, foruden et indholdsresumé, indføring i og kommentarer til før-, under- og efterlæsningsopgaver. Opgaverne er indholdsmæssigt interessevækkende, systematisk opbygget og med variation inden for de kommunikative færdigheder.

Et veltilrettelagt, motiverende og igangsættende materiale.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.890 andre er allerede tilmeldt