Anmeldelse

Aktivitetskort / Opgavekort

Ideer til DGI svømnings aktivitetskort

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Her er to fine undervisningsmaterialer til brug i svømmehallen.

Det ene materiale består af et lille hæfte med ideer til lege og svømmeaktiviteter. Til materialet hører tre forskellige sæt aktivitetskort i plasticfolie, røde talkort, gule bogstavkort og billedkort. Materialet lægger op til kreativitet, opgaveløsning, fri fantasi, leg og læring. Kortene er i høj grad også anvendelige i gymnastiksalen, hallen og udendørs, det er derfor et materiale med mange anvendelsesmuligheder.

Det andet sæt svømmekort er af et lidt større format, da der på hvert kort er trykt tre forskellige opgaver. Der er en individuel opgave, en makkerøvelse og en sjov opgave med en fangeleg, leg med rekvisitter, præcision eller behændighed. Formålet med disse kort er også at skabe kreativitet, at udfordre fantasien og skabe initiativrige og aktive svømmeudøvere. Materialet kan bruges til stationsleg, variation i den daglige undervisning og til individuel træning. Materialet er varieret, illustreret med sjove tegninger og er en fin fornyelse.