Anmeldelse

Sådansk 7 og 8

Skriftligt

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I materialerne gennemgås og trænes forskellige færdigheder og faglige emner inden for dansk. Der er elementære øvelser i stavning, tegnsætning, sætningsled, perioden og forskellige ordklasser. Der er også træning af mere komplicerede færdigheder som referat og resumé, ordvalg, omskrivning til eller formulering af et mere varieret sprog og også gennemgang af genrer som novelle, essay, digt og sagprosa.

Hæfterne er engangsmaterialer. Det betyder, at eleverne i deres skriftlige fremstilling begrænses af den plads, der er afsat i hæfterne.

Materialerne springer fra emner på et mere kompliceret stade til opgaver på et primitivt niveau på en umotiveret måde. Der mangler systematik i kompositionen og dybde i gennemgang af færdigheder og begreber.

Definitionerne er alt for overfladiske og undertiden utilladeligt forenklede. Stoffet er ens for alle i klassen og således ikke differentieret.

Teksterne og nogle af opgaverne virker primitive set i forhold til det faglige niveau, man kan forvente i en 8. og en 9. klasse, og det er unødvendigt, at opgaverne skal løses i selve hæftet.

Det er spild af elevernes tid og af skolernes penge at bruge dette materiale.