Anmeldelse

Cirkus

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Cirkusforestillinger er altid populære i de yngste klasser, og der er god efterspørgsel efter materialer. Denne udgivelse er meget brugbar og virker gennemtygget og gennemprøvet. Hæftet indeholder såvel overvejelser om, hvad lærer og elever kan opnå ved at arbejde med cirkus, som masser af velbegrundede anvisninger, ideer og forslag. Emnet har i sig selv indbygget mange muligheder, og forfatteren hjælper med at få øje på dem. På den måde kan materialet anvendes til store eller små forestillinger og til både de yngste og ældste elever i gruppen. Der er forslag til såvel det daglige arbejde med indstudering - eller med at lege cirkuslege, som forfatteren foretrækker - som til den forestilling, der følger efter.

Materialet består af et hæfte med noder til sangene og forslag til øvelser samt en cd med dels en sangversion, dels en instrumentalversion. Det er en del af serien "Musisk indskoling".

De 12 melodier er rytmiske og relativt enkle og melodiske. Nyskrevne og tidligere udgivne blandet med hinanden.

Materialet er særdeles anvendeligt i indskolingen - såvel i et enkelt fag som til tværfagligt samarbejde.