Anmeldelse

Elektriske Heidi på tur

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I denne anden bog om barnepigen Heidi Hansen Jensen Nielsen er hun næsten ikke fysisk til stede hos Holger og Putte, som hun er barnepige for. Hun drager nemlig ud i sommerlandet med sin bedstefar i en vogn trukket af tre hunde. Bedstefar er gammel - 128 år - og bor på plejehjem, men nu skal de ud og opleve. Der er altid mange interessante mennesker og oplevelser i Heidis omgivelser, blandt andre Heidis mor, nøgendanserinden Sylvia, som de også besøger.

Heidi passer Holger og Putte per brev. Hun fortæller om sine oplevelser - som regel lige nogle, der matcher noget, børnene netop har oplevet - og sætter dem i perspektiv. Putte og Holger passer ellers sig selv og venter på, at det bliver ferie, så også deres mor og far kan holde ferie.

De mange fantastiske ting er måske knap så usandsynlige som i første bind, og dog. Magien er i hvert fald stadig intakt. Bedstefar dør undervejs, og det beskrives smukt og poetisk. Han tager af sted i en stribet luftballon op til Ballonhimlen, hvor der altid er en, der mangler en makker i kortspil. Den historie er fint talestof om døden for målgruppen, som er de fem-niårige.

Bogen er gennemillustreret med morsomme tegninger af Pia Halse, og bogens tre sange findes på vedlagt cd, selvfølgelig indspillet af forfatteren, Elisabeth.

Bogen er foliepakket med oppustelig plastikguitar, så man selv kan prøve kræfter med sangene. I øvrigt er den i stift bind og trykt på kraftigt papir.

Powered by Labrador CMS