Anmeldelse

Børnenes store filtebog

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Et festfyrværkeri af ideer til filtede objekter. Bogen kan anvendes gennem hele skoleforløbet som appetitvækker for egne udfoldelser. Fra mellemtrinnet vil eleverne kunne anvende den som arbejdsbog. Den er et must til fagbiblioteket.

Emnerne, der er bud på, er talrige. For eksempel bolde, blomster og sommerfugle, der laves til smykker. Videre bydes der på dyr og bamser. Derefter er det skåle i forskellige udformninger og med spændende detaljer. Om det så er spil, er der også et par eksempler herpå. Flotte og muntre hatte, pandebånd, tørklæder og pulsvarmere er klart et hit. Tasker er vist i adskillige faconer og størrelser, fra mobiltaske over små pyntetasker til en mindre rygsæk. Sidst, men også som det nyeste og måske allermest spændende, er vist eksempler på rollespilsdragter eller dele hertil lavet i fantasifulde udformninger. Om ikke før, vil man helt klart kunne fange drengenes interesse her.

Bagest i bogen findes mønstre til nogle af modellerne. De er alle tegnet i formindsket størrelse og angivet i procenter, så de kan forstørres på kopimaskinen.

Selve filteprocessen er udført som blanding af rulning i bobleplast og kastning mod bordplade eller som nålefiltning med filtenål. Til vådfiltning arbejdes lidt anderledes end vanligt, idet der bruges plasthandsker og en fast olieholdig vegetabilsk sæbe sammen med et minimum af vand. Denne metode er klart god, specielt hvis man ikke tåler de tidligere brugte sæber. Instruktionerne er beskrevet punktvis og fulgt af små instruktive fotos.

Powered by Labrador CMS