Anmeldelse

Varme tasker

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En blomstrende kreativitet i udformning af strikkede eller hæklede tasker, der er valket inden færdiggørelsen. Bogen vil være velegnet fra den øvre ende af mellemtrinnet og resten af skoleforløbet.

Titlen er nok lidt misvisende, for hvem har brug for en varm taske? Men allerede ved første kik i den fanges man af de mange spændende tasker, der er kommet ud af at strikke en forholdsvis enkel model, som efter sammensyning valkes i vaskemaskinen.

De fleste af taskerne er strikket i ét stykke, hvor man tager ud jævnt fordelt. Når tasken er syet sammen, er den smallest foroven og bredest forneden. Alle opskrifterne er punktvise og klare. Materialet, de fremstilles af, skal indeholde ren uld, ellers kan de ikke valkes, men ofte er der andre materialer i, så et kunstgarn danner en løkket effekt. De fleste tasker er strikket på grove pinde, helt op til tykkelse nummer ti, men enkelte er fremstillet på pinde nummer tre, så der er store variationsmuligheder. Bagest i bogen er en forhandlerliste, så man kan få akkurat det garn, der er brugt, hvis man ikke selv har lyst til at eksperimentere.

De fleste hanke er strikkede eller hæklede og derefter valket, eller der er anvendt læderremme. Helt specielle er lukningerne foroven. Her er udvist stor iderigdom med variationer inden for perler, sten, knapper, blomster, messingplader og bogstaver. Det er med til at give den enkelte taske en finish, der gør, at man får lyst til at fremstille og eje den.

Bogen slutter med eksempler på tasker fremstillet af brugte, strikkede trøjer. Her har taskerne fået overdådige agramaner som pynt.

Powered by Labrador CMS