Anmeldelse Dansk
0   223

Noget nær det perfekte

Dansk rap og lyrik

Fakta<p>Forfatter: Simon Skov Fougt</p><br /><p>ISBN: 87-23-01837-2</p><br /><p>148,75 kroner, 120 sider</p><br /><p>Serie: Tid til Dansk i overbygningen</p><br /><p>Forlag: Alinea</p>

Artiklen fortsætter under banneret

Dette er nok den første udgivelse til dansk, der direkte arbejder med rap. Bogen er meget gennemført og ligger fuldstændig på beatet, når der skal gøres rede for, hvad rappen og dens lyrik har at fortælle os.

Bogen er didaktisk bygget godt op og hjælper læreren med at give eleverne indsigt i, hvorfor der skal arbejdes med lyrikken i dens forskellige udtryksformer.

"Noget nær det perfekte" indeholder både ældre og nyere tekster fra for eksempel Klaus Rifbjerg, Dan Turèll, Tom Kristensen, MC Einar, Den Gale Pose og ikke mindst Jokeren. Bogen giver herved eleverne mulighed for at arbejde med udtryksformer, intertekstualitet, forfatternes samtid, identitet og livsværdier på et metaniveau.

Bogen er spækket med opgaver med mange arbejdsformer, og det anbefales i bogen, at eleverne bruger portefølje. Den indeholder også masser af billeder og faktabokse, der giver eleverne overblik og inspiration til at prøve rappens og lyrikkens udtryksformer.

Kan klart anbefales til dansk i udskolingen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.518 andre er allerede tilmeldt