Anmeldelse Dansk
0   211

Sort passager - Schwarzfahrer

Fakta<p>Forfatter: Annemette Laursen, Randi Jensen og Hanne Vøhtz</p><br /><p>Elevbog: 103 kroner </p><br /><p>Lærervejledning: 310 kroner </p><br /><p>Lyd-cd: 172 kroner</p><br /><p>Forlag: Forlag Malling Beck</p>

Dette materiale knytter sig til filmen "Schwarzfahrer", som de fleste tysklærere nok kender. Det er meget inspirerende og omhandler et tema, der bestemt ikke er blevet mindre aktuelt.

Artiklen fortsætter under banneret

Det er tænkt som tværfagligt materiale til brug i 9. og 10. klasse i fagene dansk og tysk. Det påtænkte undervisningsforløb skal strække sig over 15-16 lektioner, ligeligt fordelt på tysk og dansk. Tanken er rigtig god, problemet er, at ikke alle elever har tysk. Men planlægger man forløbet, så man afslutter delene hver for sig, går det sikkert. Og materialet er også opbygget sådan, at det kan anvendes til tysk eller dansk alene, da sammenhængen ligger i det indholdsmæssige. Målet er at give eleverne kendskab til fordomme, og hvor disse optræder. Ligeledes skal eleverne få kendskab til at arbejde med kortfilm som fiktion. De skal få kendskab til og gøre brug af forskellige fiktive genrer og kunne anvende viden tværfagligt. Eleverne skal udvide deres ordforråd på både dansk og tysk, så de kan argumentere om fordomme og racisme.

Materialet består af en elevbog, en lærervejledning og en cd. Filmen "Schwarzfahrer" er ikke inkluderet, men kan købes på www.dfi.dk eller bestilles på amtscentralen. Lærervejledningen er delt op til dansk og tysk med forskellige opgaver, desuden er der kopiark til brug i undervisningen. Den er nem at forstå og guider én let gennem det tænkte forløb. Elevbogen er ligeledes med både danske og tyske tekster og fremstår meget indbydende. Bare det, at den er i farver, gør underværker.

Cd'en indeholder en tysk sang, et interviev og to tekster fortalt og sunget på tysk. Teksterne er talt på et tysk, der er relativt let at forstå, især den sidste, "Alptraum", giver efter min mening mulighed for at bruge en del ekstra tysktimer, hvis man får lyst.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.173 andre er allerede tilmeldt

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
840 andre er allerede tilmeldt