Anmeldelse

H.C. Andersen - en eventyrlig digter

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det discountede ydre skal man ikke lade sig narre af. Bogens tre redaktører/forfattere leverer nemlig en udmærket bog til H.C. Andersen-læsningen, nok mest til de store klasser.

Det bedste ved bogen er de to indledende tolkninger af henholdsvis "Den standhaftige tinsoldat" og "Skyggen" samt det fine udvalg på små hundrede sider af tekster, hvor folk, der har kendt H.C. Andersen, beskriver ham i stort og småt - hovedsagelig fundet i erindringsværker og lignende. Disse fragmenter gengiver jordnære indtryk, som er gode at spille op mod hans egen selviscenesættelse.

Udgiverne har udvalgt 40 gode eventyr, kendte og mindre kendte, som de hævder at gengive tæt på deres oprindelige form. Det er dog en sandhed med modifikationer. Klik selv ind på Arkiv for Dansk Litteratur, http://adl.dk/, og se forskellen. Og vurder, om dine elever er bedst tjent med en lettere bearbejdet udgave, eller de skal opleve, hvordan læsning af ældre tekster også betyder læsning af ældre sprog.

Bogen kom for sent til sidste års store eventyrdigterfest. Men tag bare med til andendagsgildet.

Powered by Labrador CMS