Anmeldelse Dansk
0   139

H.C. Andersen - en eventyrlig digter

Fakta<p>Forfatter: Jørgen Skjerk, Hanne Justesen og Ida Møller</p><br /><p>200 kroner, 384 sider</p><br /><p>Indtil 31. maj: 25 kroner per styk ved køb af 30 styk</p><br /><p>Forlag: Forlaget Words2you</p>

Det discountede ydre skal man ikke lade sig narre af. Bogens tre redaktører/forfattere leverer nemlig en udmærket bog til H.C. Andersen-læsningen, nok mest til de store klasser.

Det bedste ved bogen er de to indledende tolkninger af henholdsvis "Den standhaftige tinsoldat" og "Skyggen" samt det fine udvalg på små hundrede sider af tekster, hvor folk, der har kendt H.C. Andersen, beskriver ham i stort og småt - hovedsagelig fundet i erindringsværker og lignende. Disse fragmenter gengiver jordnære indtryk, som er gode at spille op mod hans egen selviscenesættelse.

Udgiverne har udvalgt 40 gode eventyr, kendte og mindre kendte, som de hævder at gengive tæt på deres oprindelige form. Det er dog en sandhed med modifikationer. Klik selv ind på Arkiv for Dansk Litteratur, http://adl.dk/, og se forskellen. Og vurder, om dine elever er bedst tjent med en lettere bearbejdet udgave, eller de skal opleve, hvordan læsning af ældre tekster også betyder læsning af ældre sprog.

Bogen kom for sent til sidste års store eventyrdigterfest. Men tag bare med til andendagsgildet.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.179 andre er allerede tilmeldt