Anmeldelse

The Pirate Handbook

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"The Pirate Handbook", som kan anvendes i engelskundervisningen i 4. klasse, er medvirkende årsag til, at min barndoms drømme om dristige pirater og barske sørøvere blev genopfrisket for en kort stund. Materialet er velegnet til et kortere emnearbejde, hvor eleverne skal samle viden om mange forskellige aspekter af piraters liv og levned. Vi får også en beskrivelse af berømte sørøvere og deres kendteste tilholdssteder.

Materialet er meget varieret, der er blandt andet mulighed for at læse, lytte og synge sørøversange. Det er også en rigtig god ide, at forfatteren har medtaget en opskrift på beskøjter, som eleverne selv kan bage. Stoffet præsenteres på en indbydende og inspirerende måde, som giver eleverne lyst til at arbejde med emnet. Bogen er fint glosseret, og som afslutning på emnet er der rig lejlighed til at benytte forskellige præsentationsformer som for eksempel drama, sang og tegneserier.

Hvis man i øvrigt har brug for gode ideer til arbejdet, kan man downloade et gratis eksemplar af lærervejledningen på forlagets hjemmeside. Det vil desuden nok være tilrådeligt at anskaffe sig den tilhørende cd, hvor alle bogens tekster er indspillet. Her kan man også høre bogens fine sange og ekstra lytteøvelser.