Anmeldelse Samfundsfag
0   179

Lykketoft Finale / Fogh bag facaden

Fakta<p>Instruktion: Christoffer Guldbrandsen </p><br /><p>Varighed: 58 minutter</p><br /><p>Forlag: Det Danske Filminstitut</p>

Artiklen fortsætter under banneret

Disse to film er af høj kvalitet både som dokumentarfilm, og hvis man i undervisningen ønsker at vise eksempler på, hvordan en vinkling af en personbeskrivelse kan vække følelser, sympati og antipati - med andre ord hvor stor manipulerende effekt film kan have. Film er som bekendt et medie, der "går i bløddelene" på tilskueren - der spilles på følelserne. Disse to film er ingen undtagelse.

I "Lykketoft Finale" indledes der med en fotografering af fin æstetisk kvalitet. Man ser Lykketoft i sit arbejdsværelse skrivende på den tale, der skulle blive en af hans bedste, nemlig den sidste. Der veksles med krydsklip, hvor der vises scener fra hans politiske karriere som ungt folketingsmedlem og senere som minister. Talen skrives færdig, Mogens Lykketoft og hans veninde går ned i taxaen, og vi følger ham helt ind i Copenhagen Jazzhouse, hvor de trofaste socialdemokrater venter for at hylde ham trods nederlaget. "Lykketoft Finale" viser mennesket bag politikeren.

I "Fogh bag facaden" er vinklingen lagt på spin, taktik, strategi og spil. Med udgangspunkt i topmødet i København, hvor de nye lande blev optaget i EU, får man indtrykket af en hårdtarbejdende statsminister, der med en kreds af medarbejdere gør et stort arbejde for, at det hele skal lykkes. Men samtidig får man et klart indtryk af, at problemer er opgaver, der skal løses, og at det er nødvendigt at skære igennem. I modsætning til Lykketoft kan Fogh virke hård, men han når sine mål. "Fogh bag facaden" viser strategen bag politikeren.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.277 andre er allerede tilmeldt
Vind hotelophold i julekonkurrencen

Så er det blevet juletid, og folkeskolen.dk har i den anledning en julekalender, hvor du hver dag frem til juleaften kan finde dagens låge-opslag med en præmie på vores Facebookside. Du er også med i lodtrækningen om hovedpræmien, hvor du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller. Tjek vores Facebookside hver dag i december for at være med!

Deltag i konkurrencen