Anmeldelse

El Bola - Kuglen

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

12-årige Pablos liv er fyldt med farens vold og ydmygelser i et kærlighedsløst hjem. Derfor render han altid rundt med en kugle i lommen, der giver ham fornemmelsen af tryghed. Fritiden bruger Pablo på togskinnerne i Madrid, hvor han sammen med kammeraterne udfordrer døden. Legen går ud på at krydse skinnerne, lige inden toget kommer brasende. Pablo bryder sig ikke om legen, men er træt af livet og har svært ved at modstå gruppepresset fra kammeraterne. Pablo får imidlertid en god ven. Langsomt og med støtte fra vennens familie begynder Pablo at sige fra over for ydmygelserne i hjemmet og de dårlige venskaber.

Med stor følsomhed og indsigt behandler filmen emnet børnemishandling. Filmen sender et klart signal om, hvor vigtigt det er ikke at lukke øjnene for børn, der lider overlast. Men at blive ved med at fastholde kontakten og hjælpe og støtte det udsatte barn.

Den spanske spillefilm har en lang række internationale filmpriser bag sig. I 2002 vandt den børnejuryens pris på Buster Festivalen.