Anmeldelse Samfundsfag
0   163

El Bola - Kuglen

Fakta<p>Instruktion: Axhero Manas </p><br /><p>Varighed: 88 minutter</p><br /><p>Forlag: Det Danske Filminstitut</p>

Artiklen fortsætter under banneret

12-årige Pablos liv er fyldt med farens vold og ydmygelser i et kærlighedsløst hjem. Derfor render han altid rundt med en kugle i lommen, der giver ham fornemmelsen af tryghed. Fritiden bruger Pablo på togskinnerne i Madrid, hvor han sammen med kammeraterne udfordrer døden. Legen går ud på at krydse skinnerne, lige inden toget kommer brasende. Pablo bryder sig ikke om legen, men er træt af livet og har svært ved at modstå gruppepresset fra kammeraterne. Pablo får imidlertid en god ven. Langsomt og med støtte fra vennens familie begynder Pablo at sige fra over for ydmygelserne i hjemmet og de dårlige venskaber.

Med stor følsomhed og indsigt behandler filmen emnet børnemishandling. Filmen sender et klart signal om, hvor vigtigt det er ikke at lukke øjnene for børn, der lider overlast. Men at blive ved med at fastholde kontakten og hjælpe og støtte det udsatte barn.

Den spanske spillefilm har en lang række internationale filmpriser bag sig. I 2002 vandt den børnejuryens pris på Buster Festivalen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.343 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.178 andre er allerede tilmeldt