Anmeldelse Natur/teknologi
0   208

Nødhjælp

- at leve uden mor og far

Fakta<p>Forfatter: Ole Svarre</p><br /><p>ISBN: 87-7610-537-7</p><br /><p>123,75 kroner, 33 sider</p><br /><p>Forlag: Forlaget Gullhoj - Telefon 5931 6166</p>

Bogen indgår i forlagets serie "Tema", der med sine forskelligartede titler præsenterer faglige emner til brug for læsning på mellemtrinnet. Vi møder bedstemor, en gammel kone, syge Dina og hendes børneflok, unge enker og talrige forældreløse børn. Det sker gennem Florence, der i en firehjulstrækker rejser gennem en del af Uganda.

Artiklen fortsætter under banneret

I løbet af bogens første halvdel går det op for læseren, at Florence må være en lokal nødhjælpsarbejder, der tager rundt på besøg for at rådgive de fattige. Ledsaget af mange fotos, små tekstbokse og ordforklaringer hører vi om forskellige skæbner, om dagligdagen, skolegang, dyrkning, elendighed og om hjælpearbejde i bushen.

Først når vi kommer til sidste halvdel af bogen, får vi endelig forklaringen på de kummerlige forhold, nemlig at landet er ramt af aids. De følgende afsnit forklarer om sygdommens årsager, smitteveje og behandlingsmuligheder, og der fortælles om bistandsarbejder i landet. Til slut behandles mere almene problemer, tiltag og fakta om landet Uganda som helhed, og der henvises til danske organisationer som Folkekirkens Nødhjælp og Børn i Afrika, hvor der på deres hjemmesider kan hentes yderligere stof.

Bogens opbygning og indholdsmængde på ganske lidt plads vil for mange elever virke forvirrende og uoverskueligt, og det kræver, at man som underviser får den ellers spændende beretning sat ind i rette rammer, for at selvlæsning ikke skal ende med for mange uafklarede spørgsmål. Så efter min vurdering er bogen ikke umiddelbart blot til individuel, faglig læsning, men bør indgå i et nøjere tilrettelagt undervisningsforløb om aidsproblematik og bistand.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.647 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.603 andre er allerede tilmeldt