Debat

Hold dig væk fra Ballerup

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ballerup Kommune har gennem de senere år gennemført store besparelser på skolevæsenet.

Fra næste år vil det slå igennem med en kraft, som helt grundlæggende vil ændre skolevæsenet.

Fra at være et attraktivt sted for få år siden vil Ballerup fra næste år være forandret til ukendelighed.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Kommunen har opsagt den lokale arbejdstidsaftale, hvilket vil få store planlægningsmæssige konsekvenser for den enkelte lærer med placering af opgaver på mødeplan og manglende fleksibilitet som konsekvens.

Lærere, der ikke er klasselærere, skal fremover have minimum 25 lektioner ugentligt, hvor den nuværende aftale har et maksimum på 25 lektioner.

Dertil kommer, at kommunen har en af landets højeste klassekvotienter og endvidere som led i et højt profileret rummelighedsprojekt har besluttet, at normalklasserne skal rumme stadig flere vanskelige elever. Dette har store konsekvenser for det psykiske arbejdsmiljø for lærerne.

Disse forhold har betydet, at det ikke længere er særligt attraktivt at være lærer i Ballerup.

Hvis man søger lærerjob i Ballerup, vil vi derfor stærkt anbefale, at man under ansættelsessamtalen grundigt spørger ind til arbejdsvilkårene. Man kan også kontakte Ballerup Lærerforening eller læse mere på vores hjemmeside www.kreds21.dk

Som formand for den lokale kreds finder jeg det vigtigt, at fremtidige lærere i Ballerup og kommende medlemmer af Ballerup Lærerforening ikke efterfølgende føler, at man har »købt katten i sækken«, men har været helt klar over betingelserne for arbejdet som lærer i kommunen.

Jeg må desværre konstatere, at de fleste andre kommuner i amtet fremover vil have bedre arbejdsforhold for lærere, end Ballerup vil have.