Anmeldelse Geografi
0   135

Tasmanien

Fakta<p>Forfatter: Peter Bejder og Kim Boye Holt</p><br /><p>ISBN: 87-7988-230-7</p><br /><p>156,25 kroner, 40 sider</p><br /><p>Serie: Det lille fagbibliotek</p><br /><p>Forlag: Forlag Malling Beck</p>

Artiklen fortsætter under banneret

Forfatterne Peder Bejder og Kim Boye Holt har skrevet en lille guldklump af en bog: "Tasmanien".

Den australske delstat er kommet på alles læber, efter at vi har fået tasmansk blod i kongefamilien. Det giver en øget interesse i de små klasser for at få mere at vide om øen. Bogen har gode informerende fotos og tegninger, og de formidler god og relevant viden.

Bogen lever til fulde op til de opstillede krav; samtidig med at den ved hjælp af masser af illustrationer og fotos er læsevenlig og lækker at gå til, giver den også eleverne en kvalificeret viden om øen. Bogen starter for eksempel med at vise et verdenskort, hvor Danmark og Tasmanien er rammet ind, og derefter kommer der en god og informerende tekst om øen og Danmarks tilknytning til øen gennem Kronprinsesse Mary. Herved slår forfatterne to fluer med et smæk; de gode informationer om landet, som geografilærere vil nikke godkendende til, gives videre i et typeeksempel af en fagbog. Bogen kan derved også anvendes i dansk, hvor fagbogsgenren mere og mere inddrages i undervisningen.

Bogen, der holder niveauet hele vejen igennem, afsluttes med et par sider med gode ordforklaringer og henvisninger.

Kan klart anbefales både til fagbogsundervisning i indskolingen og som fagbog på skolebiblioteket.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.458 andre er allerede tilmeldt