Anmeldelse Fransk
0   186

Mo et Nathalie

Fakta<p>Forfatter: Hubert Trigalo</p><br /><p>ISBN: 87-7988-391-5</p><br /><p>75 kroner, 36 sider</p><br /><p>Serie: Un-Deux-Trois</p><br /><p>Forlag: Forlag Malling Beck</p>

Et solstrejf af ung hverdagslykke for franske Mo med algerisk baggrund og danske Nathalie, der studerer i Aix en Provence.

Artiklen fortsætter under banneret

I den kolde tid, vi lever i hvad angår forholdet mellem danskere og fremmede, er det en oase at havne i selskab med Mo og Nathalie i Aix i det smukke Sydfrankrig. De møder hinanden, bliver forelskede og beslutter at flytte sammen på trods af kultur- og religionsforskelle. Det lykkes godt, og man har indtryk af, at de nok skal finde ud af at holde sammen. Vi får et sympatisk indtryk af to unge, som forsøger at finde ud af forholdet mellem deres drømme og den virkelighed, der omgiver dem. For eksempel overvejer de at forsøge et prøveår i Danmark, fordi Nathalie savner sin familie og sine venner, og de ved godt, at det måske bliver meget sværere for Mo i Odense, end det er for Nathalie i Aix.

Ud over at vi lærer de to unge at kende som ægte, levende personer, rummer teksten mange baggrundsoplysninger om Aix og omegn suppleret med mange fotos, hvoraf nogle dog har et lidt falmet eller misfarvet præg.

Teksten er dækkende og enkelt gloseret, og det er brugervenligt at have gloserne stående lige ved siden af teksten. Samtidig mærker man en venlig bestræbelse på at bruge mange transparente ord.

Til bogen hører en række spændende og åbne opgaver med god mulighed for differentiering og varierede arbejdsformer.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
899 andre er allerede tilmeldt