Anmeldelse

Mo et Nathalie

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Et solstrejf af ung hverdagslykke for franske Mo med algerisk baggrund og danske Nathalie, der studerer i Aix en Provence.

I den kolde tid, vi lever i hvad angår forholdet mellem danskere og fremmede, er det en oase at havne i selskab med Mo og Nathalie i Aix i det smukke Sydfrankrig. De møder hinanden, bliver forelskede og beslutter at flytte sammen på trods af kultur- og religionsforskelle. Det lykkes godt, og man har indtryk af, at de nok skal finde ud af at holde sammen. Vi får et sympatisk indtryk af to unge, som forsøger at finde ud af forholdet mellem deres drømme og den virkelighed, der omgiver dem. For eksempel overvejer de at forsøge et prøveår i Danmark, fordi Nathalie savner sin familie og sine venner, og de ved godt, at det måske bliver meget sværere for Mo i Odense, end det er for Nathalie i Aix.

Ud over at vi lærer de to unge at kende som ægte, levende personer, rummer teksten mange baggrundsoplysninger om Aix og omegn suppleret med mange fotos, hvoraf nogle dog har et lidt falmet eller misfarvet præg.

Teksten er dækkende og enkelt gloseret, og det er brugervenligt at have gloserne stående lige ved siden af teksten. Samtidig mærker man en venlig bestræbelse på at bruge mange transparente ord.

Til bogen hører en række spændende og åbne opgaver med god mulighed for differentiering og varierede arbejdsformer.