Anmeldelse

Gyldendals Store Verdensatlas

3. udgave

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Gyldendals Store Verdensatlas" er meget stort. Et atlas, der rummer næsten alt atlasmateriale, man kan ønske sig, når verden skal anskueliggøres i generelle træk. Hele atlasset fremstår som et fantastisk solidt materiale - et atlas, der kan holde mange år.

Det er et verdensatlas, men med særligt fokus på Danmark, Skandinavien og Grønland, hvor der er en række særlige kort, der tager udgangspunkt i vores eget geografiske område.

Det er delt op i tre dele, således at det er let at overskue, og det giver gode muligheder for at bruge atlasset som opslagsbog.

Første del indeholder en lang række satellitfotos, der viser de syv verdensdele, og et afsnit med temasider, som eksempelvis tager udgangspunkt i planter, jordskælv, verdens have og klima. Dette afsnit indeholder også en aktuel oversigt over nye kommuner og regioner i Danmark.

Sidst i denne del er der kort over de 46 største og vigtigste byer i verden, som giver et godt og præcist overblik.

Anden del er den klassiske kortdel, som i dette atlas indledes med en god introduktion til landkort og symboler. Der er 178 sider med kort, der alle er revideret og opdateret. Ud over verdenskort er der kortmateriale over verdensdelene; Oceanien, Asien, Europa, Afrika, Nordamerika, Sydamerika og Antarktis. Verdensdelene tydeliggøres gennem en række generelle kort og specialkort, der giver væsentlige faglige geografiske detaljer.

Tredje del i atlasset er et fint opslagsregister, som blandt andet indeholder 100.000 stednavne. Dette register gør givetvis dette atlas til et nemt arbejdsværktøj for både lærere og elever i skolen. Dette atlas er bestemt brugbart til geografi i skolen. Det er nok for stort til at være klassesæt, men det bør kunne findes på skolens bibliotek, så eleverne ved, hvor det kan findes. Kan bestemt også anbefales til lærerens hjemmebibliotek.