Anmeldelse Geografi
0   204

Gyldendals Store Verdensatlas

3. udgave

Fakta<p>ISBN: 87-02-01171-9</p><br /><p>499 kroner, 363 sider</p><br /><p>Forlag: Gyldendal</p>

"Gyldendals Store Verdensatlas" er meget stort. Et atlas, der rummer næsten alt atlasmateriale, man kan ønske sig, når verden skal anskueliggøres i generelle træk. Hele atlasset fremstår som et fantastisk solidt materiale - et atlas, der kan holde mange år.

Artiklen fortsætter under banneret

Det er et verdensatlas, men med særligt fokus på Danmark, Skandinavien og Grønland, hvor der er en række særlige kort, der tager udgangspunkt i vores eget geografiske område.

Det er delt op i tre dele, således at det er let at overskue, og det giver gode muligheder for at bruge atlasset som opslagsbog.

Første del indeholder en lang række satellitfotos, der viser de syv verdensdele, og et afsnit med temasider, som eksempelvis tager udgangspunkt i planter, jordskælv, verdens have og klima. Dette afsnit indeholder også en aktuel oversigt over nye kommuner og regioner i Danmark.

Sidst i denne del er der kort over de 46 største og vigtigste byer i verden, som giver et godt og præcist overblik.

Anden del er den klassiske kortdel, som i dette atlas indledes med en god introduktion til landkort og symboler. Der er 178 sider med kort, der alle er revideret og opdateret. Ud over verdenskort er der kortmateriale over verdensdelene; Oceanien, Asien, Europa, Afrika, Nordamerika, Sydamerika og Antarktis. Verdensdelene tydeliggøres gennem en række generelle kort og specialkort, der giver væsentlige faglige geografiske detaljer.

Tredje del i atlasset er et fint opslagsregister, som blandt andet indeholder 100.000 stednavne. Dette register gør givetvis dette atlas til et nemt arbejdsværktøj for både lærere og elever i skolen. Dette atlas er bestemt brugbart til geografi i skolen. Det er nok for stort til at være klassesæt, men det bør kunne findes på skolens bibliotek, så eleverne ved, hvor det kan findes. Kan bestemt også anbefales til lærerens hjemmebibliotek.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.473 andre er allerede tilmeldt