Anmeldelse Biologi
0   168

Vandmiljøindsatsen

Fakta<p>ISBN: 87-7739-795-9</p><br /><p>158 kroner, 160 sider</p><br /><p>Serie: MiljøBiblioteket bind 9</p><br /><p>Forlag: Forlaget Hovedland</p>

På Tunø dyrker de rent grundvand. Det har øboerne gjort lige siden 1990, hvor nitratindholdet i øens boring viste sig at være for højt på grund af grøntsagsavl. I denne bog får vi beretningen om, hvordan en mangeårig overvågning og indhøstet, dokumenteret viden anvendes i politiske og praktiske beslutninger for at rette op på forureningen med næringsstoffer i de danske vandområder.

Artiklen fortsætter under banneret

Bogen indgår i en serie, der udgives i samarbejde med Danmarks Miljøundersøgelser. Her behandles både metoder, lovgrundlag, forureningskilder, grundvand, vandløb, søer, fjorde og hav. Og da det hele hænger sammen, er der også et afsnit, der giver et tværgående overblik over de forskellige lokaliteter. En række specialister har bidraget med bogens artikler, men en grundig redaktion har forstået at fastholde helheden i indholdet.

Som det første sted i landet oprettede Tunø en beskyttelseszone omkring vandværket. Porrerne måtte vige for det gode grundvand. Den metode har båret frugt, og det er med til at vise, at en aktiv indsats kan være med til at genoprette en god grundvandskvalitet.

Som led i styrkelse af Uddannelse for Bæredygtig Udvikling giver "Vandmiljøindsatsen" det, man som underviser har brug for som faglig ballast til behandling af danske vandes tilstand. Emnet giver talrige muligheder for feltarbejder, uanset hvor i landet skolen ligger. Dele af indholdet vil også kunne bruges i projektarbejder på de ældste klassetrin. I det hele taget er bogen et fornemt eksempel på, hvordan praktisk viden og forskningsbaseret stof kan formidles til lægmænd, og den har sin naturlige plads på lærerbiblioteket.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.343 andre er allerede tilmeldt