Tillykke, Ole Vig

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tidligere undervisningsminister Ole Vig Jensen fylder 70 den 17. maj.

Han er selv læreruddannet og lærersøn og var undervisningsminister fra 1993 til 1998.

Tillykke med fødselsdagen - hvordan skal den fejres?

»Så stille, som det nu kan lade sig gøre med den organisation, hvor jeg nu er direktør, Dansk Oplysningsforbund. De tilrettelægger en reception for mig på Vartov i København på selve dagen«.

Hvad blev der egentlig af dig?

»Da jeg trådte ud af regeringen i 1998, valgte jeg at lægge politik bag mig og gå tilbage til, hvor jeg startede, nemlig i folkeoplysningen. Jeg fik forholdsvis hurtigt et tilbud om at blive direktør i Dansk Oplysningsforbund, som jeg sagde ja til for en treårsperiode. Det, syntes jeg, ville være passende. Det er så blevet til otte år. Men nu har jeg så også valgt at stoppe. Jeg stopper til september«.

Hvad skal du så lave efter september?

»Så skal jeg til at have lidt mere tid til mig selv. Men jeg har stadig nogle mindre job. Jeg er formand for Statens Pædagogiske Forsøgscenter, som jo har fået den tragiske skæbne, at det skal lukkes, og jeg skal som formand for centerrådet medvirke, indtil det slutter i midten af 2007. Og så er jeg formand for bestyrelsen af CVU Sjælland, hvor vi er inde i en meget spændende proces med fusion med CVU Syd. Så jeg vil stadig have noget at se til«.

Så der bliver stadig ikke tid til at passe haven?

»Det skal der være, for det holder jeg faktisk meget af, og det har jeg af gode grunde forsømt for meget«.

jvo@dlf.org