Anmeldelse Indskoling
0   247

Bogslottets Bogstavkort / Bogslottets Bogstavkort A-Å

Se - Hør - Føl

Fakta<p>Forfatter: Lene Bruun</p><br /><p>ISBN: 87-23-02275-2 / 87-23-02276-0</p><br /><p>437,50 kroner</p><br /><p>Forlag: Alinea</p><br /><p>312,50 kroner</p>

Artiklen fortsætter under banneret

At arbejde med bogstavkendskab i børnehaveklassen kræver mange tilgange, dels for at fange de små elevers opmærksomhed, dels for at få alle elever med. Dette materiale er et virkeligt godt supplement dertil, materialet kan dog ikke stå alene, men det rummer mange muligheder.Materialet indeholder et ringbind med tilhørende cd samt 29 bogstavkort. Ringbindet indeholder 29 A4-ark, hvor hvert bogstav præsenteres henholdsvis med det store og det lille bogstav, skriveretningen vises, og den tilhørende illustration er skrevet i ord nederst på arket. Det nye og positive ved disse bogstavkort er, at bogstaverne er trykt i relieflak, hvilket vil få enhver lille pilfinger til at føle sig frem til bogstaverne.Den tilhørende cd gennemgår kronologisk hvert bogstavs navn og lyd, og ordet, der hører til hvert bogstav, staves. Det kunne være ønskeligt at have et sådant ringbind til hver elev i klassen, så man derved kunne lytte til cd'en, samtidig med at eleverne taktilt, auditivt og visuelt kunne få de enkelte bogstaver ind under huden.De tilhørende bogstavkort adskiller sig ikke væsentligt fra andre lignende bogstavkort til ophængning i klassen, dog er illustrationen skrevet i ord.Ved at anvende ringbindets A4-ark som bogstavkort til ophængning i klassen, vel at mærke i børnehøjde, vil man kunne slå to fluer med et smæk og samtidig opnå, at elevernes opmærksomhed af egen fri vilje vil blive fanget af kortenes muligheder.Materialet er let tilgængeligt, overskueligt og inspirerende, så jeg vil kort sige, at det er oplagt at erhverve sig ringbindet med tilhørende cd som et godt supplement til andre danskrelaterede materialer, der anvendes i landets børnehaveklasser.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.597 andre er allerede tilmeldt