Anmeldelse

Crossroads to Love / Hit Squad

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I øjeblikket udkommer der en hel række gode engelske frilæsningsbøger til brug i 4.-7. klasse. "Hit Squad" og "Crossroads to Love" er to eksempler i serien "Teen Readers", der, som navnet antyder, skal appellere til teenagere.

"Hit Squad", som er beregnet for 4. og 5. klasse, foregår i Vancouver i Canada. Vi følger drengen Mickey, som er begyndt på en ny og "finere" skole, hvor han straks oplever mobningens grimme bagside. I misforstået iver for at behage en meget attraktiv pige på skolen lader han sig sammen med andre forføre til at overfalde nogle drenge, som tidligere har forfulgt og slået elever på skolen. Dette får katastrofale konsekvenser for en af hans kammerater. Først derefter står det klart for hovedpersonen, at man ikke bør bruge vold i kampen for at standse mobning.

"Crossroads to Love", som kan læses af 6. og 7. klassetrin, handler om to veninder, der er forelsket i den samme unge mand. I starten er de slyngveninder, men da han foretrækker den ene pige frem for den anden, hvæsses knivene, og de to teenagere ryger i totterne på hinanden. Den forsmåede pige bruger alle mulige kneb, herunder følelsesmæssig afpresning, for at lokke den forelskede pige bort fra den attråede unge mand. Dette lykkes dog ikke, da den anden pige forstår, at hun er nødt til at bryde med veninden.

Begge bøger, der er fint glosserede, behandler temaer, som er relevante for ovennævnte alderstrin. Hvis man synes, at eleverne skal dybere ned i teksten, kan man lade eleverne besvare opgaverne bagerst i bogen, eller man kan gå til www.easyreader.dk, hvor man kan finde supplerende materiale.