Anmeldelse Engelsk
0   189

Crossroads to Love / Hit Squad

Fakta<p>Forfatter: Paul Davenport / James Heneghan</p><br /><p>ISBN: 87-23-90513-1</p><br /><p>68,75 kroner, 80 sider per bog</p><br /><p>Forlag: Aschehoug</p><br /><p>Serie: Easy Readers</p>

I øjeblikket udkommer der en hel række gode engelske frilæsningsbøger til brug i 4.-7. klasse. "Hit Squad" og "Crossroads to Love" er to eksempler i serien "Teen Readers", der, som navnet antyder, skal appellere til teenagere.

Artiklen fortsætter under banneret

"Hit Squad", som er beregnet for 4. og 5. klasse, foregår i Vancouver i Canada. Vi følger drengen Mickey, som er begyndt på en ny og "finere" skole, hvor han straks oplever mobningens grimme bagside. I misforstået iver for at behage en meget attraktiv pige på skolen lader han sig sammen med andre forføre til at overfalde nogle drenge, som tidligere har forfulgt og slået elever på skolen. Dette får katastrofale konsekvenser for en af hans kammerater. Først derefter står det klart for hovedpersonen, at man ikke bør bruge vold i kampen for at standse mobning.

"Crossroads to Love", som kan læses af 6. og 7. klassetrin, handler om to veninder, der er forelsket i den samme unge mand. I starten er de slyngveninder, men da han foretrækker den ene pige frem for den anden, hvæsses knivene, og de to teenagere ryger i totterne på hinanden. Den forsmåede pige bruger alle mulige kneb, herunder følelsesmæssig afpresning, for at lokke den forelskede pige bort fra den attråede unge mand. Dette lykkes dog ikke, da den anden pige forstår, at hun er nødt til at bryde med veninden.

Begge bøger, der er fint glosserede, behandler temaer, som er relevante for ovennævnte alderstrin. Hvis man synes, at eleverne skal dybere ned i teksten, kan man lade eleverne besvare opgaverne bagerst i bogen, eller man kan gå til www.easyreader.dk, hvor man kan finde supplerende materiale.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.604 andre er allerede tilmeldt