Anmeldelse Pædagogik
0   142

Ylva og dragen

- en fortælling om anorexi

Fakta<p>Instruktion: Thomas Danielsson </p><br /><p>Varighed: 29 minutter</p><br /><p>Forlag: Det Danske Filminstitut</p>

Den sygelige selvoptagethed, som anorektikere lider af, medfører blandt andet, at der udkommer mange film og bøger, hvor den nu raskere anorektiker fortæller om sit sygdomsforløb. Her er endnu en historie om den søde og artige svenske Ylva, der som trettenårig kun vejede 37 kilo. Hun tabte sit smukke hår og frøs hele tiden. Hun beslaglagde fuldstændig forældrenes opmærksomhed og var syv år om at kæmpe sig ud af madleden og er nu på vej til helbredelse. Hun er stadig meget selvoptaget, men vender det udad ved at tale og digte om sin situation. Nu kan hun da se, at hendes krop ikke kan tåle vægttab, det kunne hun ikke se før. Oprøret mod egne ambitioner og de planer, hun tror, forældrene har, udlever hun nu mest i et forhold til en heavy-metal-fyr, der er sød ved hende, men helt igennem uborgerlig og usund.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ