Anmeldelse

Zome Explorer

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Her er et konkret materialesæt med utrolig mange muligheder inden for geometri, både rum og plan. Desuden kan det anvendes i natur/teknik-timerne og på senere klassetrin i kemitimerne.

Et "Zome"-sæt består af en stor stak stænger i forskellige længder og farver og med forskellige endeflader, så de kan sættes i de medfølgende små bolde og danne et utal af former. Der medfølger en lidt for amerikansk dvd med masser af inspirationseksempler foruden en engelsk brugsanvisning, men fortvivl ikke, for på firmaets hjemmeside ligger en dansk oversættelse af brugsanvisningen, som man kan downloade.

"Zome" slår en stor del af, hvad jeg har set i et langt matematikundervisningsliv til rumgeometriske aktiviteter helt fra 2. klasse. Spændende og inspirerende at bygge med, og så er der alle muligheder for den kreative. Og kreativitet kan vi jo nok have brug for stadig at udvikle hos eleverne. Tilmed kan det bruges i mange andre fag og fagomåder end matematik.

For en billig penge kan det hele leveres i en solid plastikboks. Køb nogle sæt, tag dem med ned i klassen, sæt elevernes fantasi på prøve, lad dem eksperimentere og have det sjovt, og de vil også opleve de matematiske muligheder med materialet. Hvis en kasse centicubes hører hjemme i de fleste klasser, hører en kasse "Zome" også hjemme der.

Alle aldre kan indfanges af dette materiale, der absolut bør indgå i overvejelserne og indkøbsplaner, når man en sjælden gang får råd til nye materialer. Prisen kan ikke afskrække nogen.