Anmeldelse Fysik/kemi
0   211

Zome Explorer

Fakta<p>Zome Pioneer Kit: 119,95 kroner </p><br /><p>Zome Adventurer Kit: 219,95 kroner </p><br /><p>Zome Explorer Kit: 349,95 kroner</p><br /><p>Forlag: Brain-Power - Telefon 8664 3918</p>

Artiklen fortsætter under banneret

Her er et konkret materialesæt med utrolig mange muligheder inden for geometri, både rum og plan. Desuden kan det anvendes i natur/teknik-timerne og på senere klassetrin i kemitimerne.

Et "Zome"-sæt består af en stor stak stænger i forskellige længder og farver og med forskellige endeflader, så de kan sættes i de medfølgende små bolde og danne et utal af former. Der medfølger en lidt for amerikansk dvd med masser af inspirationseksempler foruden en engelsk brugsanvisning, men fortvivl ikke, for på firmaets hjemmeside ligger en dansk oversættelse af brugsanvisningen, som man kan downloade.

"Zome" slår en stor del af, hvad jeg har set i et langt matematikundervisningsliv til rumgeometriske aktiviteter helt fra 2. klasse. Spændende og inspirerende at bygge med, og så er der alle muligheder for den kreative. Og kreativitet kan vi jo nok have brug for stadig at udvikle hos eleverne. Tilmed kan det bruges i mange andre fag og fagomåder end matematik.

For en billig penge kan det hele leveres i en solid plastikboks. Køb nogle sæt, tag dem med ned i klassen, sæt elevernes fantasi på prøve, lad dem eksperimentere og have det sjovt, og de vil også opleve de matematiske muligheder med materialet. Hvis en kasse centicubes hører hjemme i de fleste klasser, hører en kasse "Zome" også hjemme der.

Alle aldre kan indfanges af dette materiale, der absolut bør indgå i overvejelserne og indkøbsplaner, når man en sjælden gang får råd til nye materialer. Prisen kan ikke afskrække nogen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.466 andre er allerede tilmeldt

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.026 andre er allerede tilmeldt