Anmeldelse Matematik
0   198

Det digitale matematikleksikon

Fakta



<p>Forfatter: Jørgen Ole Knudsen</p><br /><p>ISBN: 87-23-02280-9</p><br /><p>295 kroner</p><br /><p>Forlag: Alinea</p>

Artiklen fortsætter under banneret

I tidens løb er der udkommet mange matematiske leksika i form af opslagsbøger eller leksika til forskellige elevgrupper. Ligeledes kan man i dag finde en del på nettet.

Her er et alternativ, man bør overveje. Et særdeles omfattende matematisk leksikon leveret på en cd, hvor der er en særdeles dynamisk brugerflade med utrolig mange muligheder.

Man begynder med at vælge mellem ni hovedområder, eller man søger direkte i en omfattende ordliste med mere end 2.600 opslagsord, enten ved at indtaste det søgte ord eller ved at finde det ord, man søger, i en ordliste. Inden for hvert område er der op til ni underområder sammen med en søgeliste, som kun omhandler ord inden for det valgte hovedområde. Vælges under rumgeometri for eksempel cylindre, finder man navnestof, formlerne for rumfang og overflade, opgaver, en eller flere, og en teoridel, der mange steder er meget omfattende, også mere end man forlanger af elever på 9. klassetrin. Men det er så nogle udfordrende sider for de elever, der kan nå og forstå mere, end der ofte er tid til at give dem i den daglige undervisning. En god menu øverst gør det let at bladre frem og tilbage, få printet ud eller gemme noget i udklipsholderen til brug i et andet program. Man kan også sætte lyd på og få forklaringer eller definitioner læst højt. I menuen er også mulighed for at vælge forskellige tabeller, symbollister og en lommeregner, ligesom der er adgang til den generelle søgeliste og til startmenuen, så man hurtigt kan finde frem til et andet område. Men det er søgefunktionen nu rigtig god til.

Programmet leveres enten som enkeltbruger eller i en flerbrugerudgave til installation på en server, hvor der så desværre skal installeres en client-adgang på de enkelte brugermaskiner.

Godt, gedigent og gennemarbejdet, hvor mediets muligheder virkelig er udnyttet. Det kan vise sig at blive et rigtig godt arbejdsredskab for rigtig mange elever og deres lærere fra 5. klassetrin og opefter.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.878 andre er allerede tilmeldt