Folkeskolens leder:

En god nyhed

Én lederforening.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sidste uges gode nyhed på skole- og fagforeningsområdet var meldingen fra Danmarks Skolelederforenings repræsentantskab, som med massivt flertal besluttede at arbejde tæt sammen med Lederforeningen, der allerede har sagt ja. Det konkrete samarbejde begynder i august, og sigtet er klart: de to konkurrerende foreninger skal fusionere til én skolelederforening.

Hvis det sker, vil det blive til fordel for alle skoleledere. Ledergruppen kan så tale med én stemme over for myndigheder og offentlighed. Sekretariatsbistanden til medlemmerne bliver stærkere. Og de ledere, der i dag er organiseret i Danmarks Skolelederforening, vil igen blive medlemmer af en aftaleberettiget organisation. Økonomisk er der selvfølgelig også fordele ved at danne én lederforening.

Hurdlen bliver det, som i sin tid fik Danmarks Skolelederforening til at bryde ud, nemlig ledernes relation til Danmarks Lærerforening. Men det må ikke blive et uovervindeligt problem, for der er sket store forandringer både centralt og lokalt siden da. Lederforeningen forhandler i dag selvstændigt, og formanden, Jens Færk, viser gang på gang, at lederne ikke altid er 100 procent enige med lærerne. Det demonstrerer han både i DLF's hovedstyrelse og i offentligheden sammen med Lederforeningens bestyrelse. Og det forstår og respekterer man i DLF.

Der er ikke tvivl om, at både ledere og medarbejdere - og hele folkeskolen - vil høste fordele af et tæt samarbejde. Der er ting, der deler ledere og lærere, og der er meget, der forener. Sammen er man stærkest - når den gensidige respekt er der. Derfor bør skoleleder-fusionen lykkes.

-th