Pisa-hæder

Folkeskolen fremhævet for sin journalistiske dækning af Pisa-undersøgelsen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

»For kritisk og vedholdende journalistik om Pisa-undersøgelsens konklusioner - og ministerens og mediernes håndtering af samme«. Sådan står der på den plakette, Folkeskolen den 26. april modtog fra Dansk Fagpresses Bording-priskomité.

Som komiteens formand Svend Erik Pedersen fremhævede, så bliver der mere og mere journalistik af typen »en undersøgelse viser«, og hvor undersøgelsen efter en tur gennem mediefødekæden bliver ophøjet til sandhed og brugt politisk. Og da den internationale sammenligning af elevers testresultater i OECD's Pisa-undersøgelse blev offentliggjort, tolkede Undervisningsministeriet på den og udsendte en pressemeddelelse, som medierne viderebragte:

»Men ikke dette fagblad, som i stedet dokumenterede, at der ikke var belæg for ministerens konklusioner i undersøgelsen«, sagde Svend Erik Pedersen ved Anders Bording Pris-overrækkelsen på Københavns Rådhus.

De øvrige plakette-modtagere var »Magisterbladet« for et temanummer om offentligt og privat ansattes ytringsfrihed og deres frygt, usikkerhed og selvcensur i den forbindelse samt journalist Henning Mølsted, »Ingeniøren«, for sin afdækning af skandalen om sygehusenes patientjournaler. Hovedprisen, Anders Bording Prisen, gik til freelancejournalisterne Tom Heinemann og Morten Hansen for 11 måneders undersøgende journalistik i topklasse i »Fagbladet 3F«, hvor de har afdækket dansk miljøsvineri i Polen i form af svinefarme finansieret af statsmidler.

Læs Folkeskolens og folkeskolen.dk's Pisa-dækning på www.folkeskolen.dk/Pisa

kra@dlf.org

Powered by Labrador CMS