Anmeldelse Samfundsfag
0   196

Estland / Litauen / Tjekkiet

Fakta<p>Forfatter: Piret Hiisjärv og Ene Hiiepuu / Jan Willem Bultje</p><br /><p>ISBN: 87-627-0742-6 / 87-627-0748-5 / 87-627-0732-9</p><br /><p>Oversætter: Hans Chr. Dahlerup Koch og Grethe Teglbjærg</p><br /><p>198 kroner, 48 sider</p><br /><p>Serie: Nye EU-lande og EU-borgere</p><br /><p>Forlag: Forlaget Flachs / Forlaget Flachs / Forlaget Flachs</p><br /><p>Oversætter: Torben Wilhelmsen</p><br /><p>198 kroner, 48 sider</p><br /><p>Serie: Nye EU-lande og EU-borgere</p><br /><p>Oversætter: Grit Hellemann</p><br /><p>198 kroner, 48 sider</p><br /><p>Serie: Nye EU-lande og EU-borgere</p>

Forlaget Flachs har udsendt tre bøger, som man med rette kan kalde et glimrende indlæg i "den europæiske globalisering". Jeg vil endda driste mig til at sige, at bøgerne er aldeles velegnede som introduktion til et projektarbejde omkring de nye EU-lande.

Artiklen fortsætter under banneret

Muligheden for god integration i et europæisk samarbejde synes at være til stede, når man blandt andet om Estland læser, at "Den Syngende Revolution" i 1988 havde samlet 100.000 mennesker, der havde et ønske om at blive selvstændige - dette skal sammenholdes med, at der af Estlands 1,3 millioner mennesker kun er 68 procent estere; derudover er der 26 procent russere, og resten er ukrainere, hviderussere, finner, letter, polakker, tyskere og litauere.

For Estlands og Litauens vedkommende har der i de sidste ti år været tale om en styrkelse af de internationale forbindelser blandt andet med FN, EU, Unesco, Verdenshandelsorganisationen og Nato.

For alle tre bøgers vedkommende gennemgås landenes forandring i den erhvervsmæssige infrastruktur: markedsøkonomien, anvendelsen af a-kraft og de efterhånden kendte miljøproblemer.

Bøgerne om Estland, Litauen og Tjekkiet har samme struktur med de samme kapitler. Kapitlerne giver et godt og grundigt, men også ganske overskueligt indblik i det enkelte lands forhold, nemlig Historie, Landet, Byerne, Folket og kulturen, Uddannelse, Mad, Transport, Økonomien, Naturen og Ordliste og stikord. Som et lille pift i læsningen af de faktuelle oplysninger er teksten garneret med små anekdoter og opskrifter på mad.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.298 andre er allerede tilmeldt