Debat
0   165

DLF anviser ikke nye veje

Når DLF her på det sidste har været henvist til at tromme medlemmerne på gaden for med bistand af lidt badutspringende markedsgøgl med støj at spærre vejen til den ændring af folkeskolen, som ligger på tegnebrættet, er det, fordi DLF og den pædagogiske ekspertise ikke har formået på troværdig vis at anvise andre veje end regeringens til en højnelse af det faglige niveau, der dokumenteret er påvist som værende for ringe sammenlignet med omverdenens. Nok har man ganske energisk forsikret om, at man selvfølgelig ønsker det faglige niveau højnet. Man har oven i købet tilbudt at højne niveauet på fem år. Bare uden at give en troværdig anvisning på hvordan. Med en underkendelse af folks dømmekraft har man forsøgt at få nogen til at tro på, at regeringen tror, at test alene skulle kunne hæve niveauet. Man har også forsøgt helt at underkende et fremtidigt behov for faglig viden overhovedet. Fordi nogle erhvervsfolks umiddelbare behov er kreative og innovative medarbejdere, er man parat til at formene kommende generationer adgang til den paratviden, som er så besværlig at indlære, men som er alfa og omega i den personlighedsdannelse, som man følgelig forestiller sig at kunne fremme uden besværlig videnindlæring. Man har til formålet strikket en propagandistisk tese sammen, der siger, at jo mere faglighed børn indlærer, jo mindre kreative og innovative vil de blive. Demonstrationerne har derfor for det meste været en kamp imod noget i stedet for at være en kamp for noget.

Forkortet af redaktionen

Artiklen fortsætter under banneret

Svar

Spørgsmål til Vagn Madsen: Tror du, at det faglige niveau i naturfagene bliver styrket, hvis vi sikrer, at lærerne, der underviser i fagene, er uddannet til det? Tror du, at det faglige niveau styrkes, hvis alle skoler har veluddannede resursepersoner i naturfagene? Tror du, at en styrkelse af de faglige miljøer i skolerne vil styrke det faglige miljø? Tror du, at et generelt kendskab til dansk som andetsprog vil styrke læseundervisningen for de tosprogede elever? Tror du, at læsevejledere på alle skoler vil medføre en generel styrkelse af læseundervisningen? Du må øjensynligt svare nej til blandt andet disse spørgsmål, når du hævder, at vi ikke har anvist troværdige alternativer. Et sidste spørgsmål: Har du kendskab til bare et eksempel på, at nationale testprogrammer styrker det faglige niveau? De forskningsresultater, som jeg har kendskab til, viser, at det faglige niveau svækkes, fordi undervisningen koncentreres om den lille del af fagligheden, der kontrolleres gennem testene.

Anders Bondo Christensen, formand for DLF


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Vind hotelophold i julekonkurrencen

Så er det blevet juletid, og folkeskolen.dk har i den anledning en julekalender, hvor du hver dag frem til juleaften kan finde dagens låge-opslag med en præmie på vores Facebookside. Du er også med i lodtrækningen om hovedpræmien, hvor du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller. Tjek vores Facebookside hver dag i december for at være med!

Deltag i konkurrencen