Debat

Læsning og faglighed

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Selv i disse computertider er dansk, efter min mening, skolens absolut vigtigste fag. Med det stærkt reducerede timetal er det ikke mærkeligt, at det tager lidt længere tid for nogle elever, før den ønskede læsefærdighed opnås. Det kan heller ikke forbavse ret mange, hvis den eftertragtede færdighed og dermed forståelse helt udebliver hos flere end tidligere. Der er og har altid været endog meget store forskelle på elevernes medfødte evner - og dermed muligheder. Først når en god læsehastighed med forståelse er opnået, bliver det overkommeligt at sætte sig ind i 15-20 sider tekst og i farten plukke de væsentlige oplysninger ud. Det er en færdighed, som er meget vigtig at besidde i alle uddannelsessituationer - computer eller ej - den er helt afgørende, hvis man skal tilegne sig større »faglighed«. Skal man bruge timer på at kæmpe sig gennem nogle få sider, ja så ryger både sammenhæng og forståelse. Læg mærke til, hvor meget læsning man egentlig bliver afkrævet, når man bruger en computer.

Forkortet af redaktionen

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Powered by Labrador CMS