Debat

Unge med specielle behov

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Oplevet af elever med specielle behov: »De fleste kender vist de muligheder, vi bør have, så vi kan lære noget og dermed udvikle vores selvrespekt. De fleste ved vist ikke, at det er meget svært at udvikle sig, når vi er for forskellige i klassen«. »Nogle klassekammerater gider ikke lære noget, fordi lærerne ikke forstår os hver især. Nogle kan ikke lære noget, fordi der ikke er nok ro og overblik over, hvad vi skal lave, og hvornår vi skal lave det. Nogle kan ikke lære noget, fordi de ikke forstår det, vi laver«. »Nogle kan ikke lære noget, fordi de ikke kan koncentrere sig, når vi hele tiden bliver afledt af hinandens uro. Nogle kan ikke lære noget, fordi lærerne ikke har forventninger til os. Nogle kan ikke lære noget, fordi de ikke tror, der er brug for dem. Nogle lærere kan vist bare ikke lære os noget. Nogle gange har vi ikke den undervisning, vi skal have. Nogle gange lykkes det bare ikke«. »Nogle gange gider jeg bare ikke forsøge at lære noget. Nogle gange er det bare for svært at lære noget i min klasse, fordi vi er forhindringer for hinanden«. »Jeg går i en specialklasse, men det mest specielle er vist, at vi elever ikke passer sammen - nogle gange«. »Hvis vi bare ikke var så forskellige, ville det ikke være så svært. Hvis bare vores specielle behov ikke blev betragtet som ens, ville meget blive bedre. Nogle gange kan jeg bare ikke rumme min skole«.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Powered by Labrador CMS